Inspiroidu:

Vinkit selvästi parhaaseen kesään

Kuuma kesäpäivä ja kylmä olut ovat täydellinen pari, mutta yhdistelmässä piilee myös riskejä. Listasimme viisi vinkkiä, joiden avulla nautit kesästä ja lempijuomistasi ilman turhia haittavaikutuksia!

Viilennystä pihatöihin

Suomalaiset rakastavat mökkeilyä ja erityisesti tänä kesänä mökkikesä houkuttelee yhä useampaa. Mökkeilyyn kuuluu olennaisesti ulkona puuhastelu ja moni palkitseekin itsensä pihatöiden lomassa kylmällä huurteisella. Alkoholi kuitenkin kuivattaa kehoa ja auringossa huhkiessa kehon nestetasapaino on jo valmiiksi koetuksella. Kuumalla kelillä alkoholiton olut toimiikin alkoholillista paremmin kesäpäivän viilennykseen, eikä palkitsevasta juomasta tarvitse luopua. Kuuman kesäpäivän viilentäjäksi sopii erinomaisesti esimerkiksi Lapin Kulta 0,0%, jossa on raikas, mutta samalla täyteläinen makuprofiili. 

Fiksummin lauteilla

Kylmä olut kuuluu monella erottamattomasti saunan kuumiin löylyihin. Kuten ulkona puuhastellessa, myös saunassa kehon nestetasapainosta on kuitenkin syytä huolehtia. Alkoholin kehoa kuivattavan vaikutuksen takia herkullinen viilennys saattaakin aiheuttaa liiallisen kuivumisen ja lopulta huonon olon. Vaihtamalla saunaoluen alkoholittomaan versioon teet palveluksen itsellesi ja vältät heikon olon saunan jälkeen – nauttien samalla tutusta saunajuomasta ilman kompromisseja.

Herkullisen lounaan kruunaa raikas ruokajuoma

Kaunis kesäpäivä ulkona, mutta lomaan on vielä aikaa? Jos kesäsi kuluu toimistolla, hyvä tapa kompensoida sisätiloissa vietettyjä tunteja on nauttia lounas ulkona, esimerkiksi terassilla. Terassilounaan seuraksi sopisi kylmä huurteinen mainiosti, mutta tiesitkö, että jo yksi alkoholiannos alentaa keskittymiskykyämme? Kesäinen lounashetki kannattaakin kruunata alkoholittomalla vaihtoehdolla, jolloin voit nauttia herkullisesta ruokajuomasta ja pysyt skarppina työpäivän loppuun asti!

Makupareista kaikki irti

Ruokien ja juomien yhdisteleminen sekä herkullisten makuparien löytäminen on monelle suuri nautinto. Alkoholi ei kuitenkaan aina ole paras ruoan seuralainen, sillä se turruttaa helposti makuaistia. Tutkimuksemme mukaan* 58% alkoholitonta olutta juovista suomalaisista nauttii alkoholittoman vaihtoehdon nimenomaan ruoan kanssa, mikä luo tarpeen herkullisille ja ruoan makuja tukeville vaihtoehdoille. Kuluttajatesteissä loistanut Lapin Kulta 0,0% on maltaiden ja humalan erinomaisen yhteispelin myötä korostuneen tasapainoinen alkoholiton olut, jonka raikas maku sopii erinomaisesti erilaisten ruokien rinnalle. 

Vaihda joka toinen juoma holittomaan – teet itsellesi huomaamatta palveluksen

Alkoholin haittavaikutukset tulevat erityisesti esiin silloin, kun alkoholia nautitaan useampia annoksia kerralla. Jos tiedossa on juhlat tai pidempi ilta, vaihda joka toinen alkoholijuoma alkoholittomaan versioon. Eroa tuskin huomaa ja jaksat huomattavasti paremmin menossa mukana niin illan aikana kuin seuraavanakin päivänä. Koska mausta ei koskaan pidä joutua tinkimään, kehitimme Lapin Kulta 0,0% makuprofiilin huippuunsa ja kuluttajaraati valitsikin juoman parhaan makuiseksi alkoholittomaksi olueksi.

Lähde:
*Nonalcoholic Beer Consumer Segmentation, N=937, Kuudes 2019

Saatat pitää myös näistä